ACTUEEL: OPEN MONUMENTENDAG op zondag 10 oktober

CONCERTEN : "ONDER DE KOEPEL"

OVERZICHT

1. Evenementen: zondag 10 septmber Open Monumentendag.

Rondleidingen - De nieuwe koepel -  Twee nieuwe aangeworven schilderijen (Delaunois        en Maswiens). Projecties van bekende en onbekende kunstwerken, de grafkelder,

trappen en trapjes, zolders, hoe een koepel 'maken'? enz. (10 minuten)

Concerten 'Onder de Koepel'  vije toegang.  za 8 juli, za 15 juli en ma 17 juli

2. Geschiedenis.

3. Eredienstenzie ook rubriek misvieringen.

4. Congres van 8 tot 12 augustus 2017.

Vieringen in het kader van het congres van Societas Liturgica.

oecumenische lauden (8.30u)- verzoeningsvierin (8.30u) - vespers (18.00u)

in het Frans, Engels, Duits en Nederlands

1.  EVENEMENTEN zondag 10 september Open Monumentendag

Rondleidingen

De nieuwe koepel

Twee nieuwe aangeworven schilderijen (Delaunois en Maswiens).

Projecties van bekende en onbekende kunstwerken, de grafkelder,

trappen en trapjes, zolders enz. (10 minuten)

CONCERTEN 'Onder de Koepel' vrije toegang za 8 juli, za 15 juli en ma 17 juli 2017

Op de 'Openkerken Dagen' op 4 en 5 juni 2017 werd de nieuw 'trompe l'oeil' van de koepel voor het eerste getoond. Zie ook Home - Activiteitenbkalender

Wie op de e-maillijst wil staan voor concerten en evenementen

De concerten in de Sint-Michielskerk worden voornamelijk verzorgd door koren en orkesten van de muziekscholen uit Engeland.

Zij maken tijdens de vakantie, gedurende ongeveer een week, een reis naar verschillende steden in Vlaanderen.

Dit jaar liggen drie concerten vast. De concerten vinden in principe plaats in de namiddag maar het uur is ook afhankelijk van het programma van de koren.

Zaterdag 8 juli om 19u.   SHEFFIELD UNIVERSITAIR KOOR

Het Sheffield Universitair koor: Muziek uit de tijd van Shadespeare, Matthew Haaris’ Shakespeare Songs, Bob Chillicott’s Little Jazz Mass, madrigalen en motetten.

Zaterdag 15 juli om 16.00u      THE STEPHEN PERSE FOUNDATION

Orkest 20 muzikanten en koor 30

Mozart: Eine Kleine Nachtmusik

Mozart: Alleluia (from Exsultate, jubilate)

Vivaldi: Concerto for two flutes and two clarinets

Caccini: Ave Maria

Telemann: Concerto in D for 4 four violins

Bach/Gounod:      Ave Maria

Fauré: Tantum Ergo

Rutter: The Lord Bless you and keep you

Vivaldi: Gloria

Maandag 17 juli  om 19 uur.  LOUGHBOTOUGH ENDOWED SCHOOLS CHOIR

Een selecte groep van 15 zangers durven het aan een programma a capella te brengen van geestelijke- en klassieke muziek.

2. GESCHIEDENIS.

Guido Abts blijft maar doordringen in de geschiedenis van de kerk. Zie zijn uitstekende en steeds aangepaste wegpagina: http://users.skynet.be/sky78949/.

3. EREDIENSTENzie ook rubriek misvieringen.

ARTIESTENMISSEN 2017 TELKENS OM 11.15U

7/5:  Sara Gabrielssen (guitariste)

4/6:  De Completen: 6-personen-a capella-koor

2/7:  Koor Florilegium (met Fried Buelens)

6/8:  Rita Van Dorpe (solozangeres met organist)

3/9:  Koor Jubilate (met Greet Duerinckx)

24/9:  Koor Orlando Feest van Sint-Michiel

Wie de artiestenmissen en de uren van de erediensten regelmatig wil ontvangen per e-mail stuurt een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

4. CONGRES

De vieringen die in de week van 7 tot 12 augustus in het kader van het congres van Societas Liturgica in de Sint-Michielskerk zullen plaatsvinden.

Een oecumenische Vespers op maandagavond 7 augustus 18:00 tot 18:45.dinsdag- 8, woensdag- 9, vrijdag- 11 en zaterdagochtend 12 augustus zullen er steeds oecumenische lauden zijn van 8:30 tot 9u. De verschillende onderdelen van deze vieringen zullen steeds afwisselend in het Frans, Engels, Duits en Nederlands zijn. In het liturgieboekje zullen steeds vertalingen in het Frans, Engels en Duits opgenomen worden.

Op donderdagochtend 10 augustus is er de verzoeningsviering tussen Lutheranen en Katholieken (in het kader van 500 jaar reformatie). Deze viering start op dezelfde tijd (8:30) maar duurt iets langer, tot 9:15u. Ook deze viering vindt afwisselend plaats in het Frans, Duits en Engels, maar vertalingen in het Engels zullen steeds voorzien zijn.

Op dinsdag- 8 en woensdagavond 9 augustus zullen er Vespers zijn, steeds van 18:00-18:45. Op dinsdagavond betreft dit een Anglicaanse Evensong, die derhalve grotendeels in het Engels zal plaatsvinden, al zullen de lezingen in het Duits en Frans zijn (met uiteraard weer vertalingen in de andere talen). Op woensdagavond betreft dit een Syro-Malabaarse Vespers, die gedeeltelijk in het Malayalam en gedeeltelijk in het Engels zal plaatsvinden, maar vertalingen worden steeds voorzien in het Engels.

<pyle=>