ACTUEEL:

1. 2017  Nieuwe Koepel.

2. 2018  Nieuw Hoogzaal en Contiusorgel.

3. 2019  Rondleidingen.

1. Situering van de Sint-Michielskerk in de Leuvense gemeenschap.

De Sint-Michielskerk te  Leuven situeert zich als ‘vredeskerk’ binnen de Leuvense christelijke gemeenschap en verzorgt de eredienst in het Nederlands, maar ook in het Spaans. De Spaanstalige gemeenschap in Leuven heeft in de Sint-Michielskerk haar vaste plaats van eredienst. Iedere eerste zondag van de maand en bij de feestdagen wordt er gemeenschappelijk gevierd (Nederlands-Spaans).

Naast de eredienst zijn er culturele projecten (artiestenmissen, vredeskansels, concerten, tentoonstellingen, lezingen) en wordt de kerk uitgekozen als partner in vele activiteiten en projecten van externen. De kerk is van april tot en met september ‘s namiddags (behalve maandag) ook toegankelijk voor bezoekers.

2. Erediensten: zie ook rubriek misvieringen.

Wie de artiestenmissen en de uren van de erediensten regelmatig wil ontvangen per e-mail stuurt een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

3. Geschiedenis van de kerk.

Guido Abts blijft maar doordringen in de geschiedenis van de kerk. Zie zijn uitstekende en steeds aangepaste wegpagina: http://users.skynet.be/sky78949/.

4. BEGELEIDE RONDLEIDINGEN.

Niet voor niets behoort de Sint - Michielskerk tot de “Zeven Wonderen van Leuven”.
- een altaar buiten de kerk: de indrukwekkende barokgevel
- een van de mooiste voorbeelden van een barokinterieur in België
- biechtstoelen, een mysterieuze crypte
- een preekstoel die er eigenlijk niet had moeten staan
- koepel of geen koepel, wel een schitterende trompe l’oeil.
- schilderijen en beeldhouwwerken met een tegenstrijdig verhaal.
- een uniek historisch Contius-orgel om alle Bach-aanhangers ter wereld te vervoeren

Dit en nog veel meer ontdek je in een rondleiding van ongeveer één uur met een gids.

Groepen : 4 € per persoon, met een minimum van 50 € per groep.
Aanvraag tot reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vermelding van datum en uur van het gewenste bezoek.
Vaste rondleidingen voor iedereen op elke eerste zondag van de maand van april tot september om 13.30 en 15.30u. aan 4 € per persoon.

<pyle=>