2017 Nieuwe Koepel

2018 Nieuw Hoogzaal

Voltooiing van het Contiusorgel.

A. Rondleidingen, (zie hieronder)

B. Gratis "Concerten onder de koepel" (zie activiteitenkalender). 12 juni, 1 juli, 15 juli en 15 augustus 2019 (16u)

1. Begeleide rondleidingen

Niet voor niets behoort de Sint - Michielskerk tot de “Zeven Wonderen van Leuven”.
- een altaar buiten de kerk: de indrukwekkende barokgevel
- een van de mooiste voorbeelden van een barokinterieur in België
- biechtstoelen, een mysterieuze crypte
- een preekstoel die er eigenlijk niet had moeten staan
- koepel of geen koepel, wel een schitterende trompe l’oeil.
- schilderijen en beeldhouwwerken met een tegenstrijdig verhaal.
- een uniek historisch Contius-orgel om alle Bach-aanhangers ter wereld te vervoeren

Dit en nog veel meer ontdek je in een rondleiding van ongeveer één uur met een gids.

Vaste rondleidingen voor iedereen op elke eerste zondag van de maand van april tot september om 14.00 en 15.00u. aan 5 € per persoon.
Groepen : 5 € per persoon, met een minimum van 50 € per groep.
Aanvraag tot reserveren via .">. met vermelding van datum en uur van het gewenste bezoek.
Vaste rondleidingen voor iedereen op elke eerste zondag van de maand van april tot september om 14.00u en 15.00u. aan 5 € per persoon.

2. Geschiedenis van de kerk

Guido Abts blijft maar doordringen in de geschiedenis van de kerk. Zie zijn uitstekende en steeds aangepaste wegpagina: http://users.skynet.be/sky78949